Bij frituren worden visfilets, moten vis of kleine vissen bruin gebakken in olie of frituurvet. Gebruik bij voorkeur vloeibaar frituurvet of olie om verantwoord te frituren.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten gefrituurde vis

  • 600 g koolvis of andere witvisfilet
  • Zout
  • Peper
  • Citroensap
  • 50 g bloem
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • Vloeibaar frituurvet

Materialen

  • Frituurpan of gasfrituur
  • Keukenpapier

Bereiden van gefrituurde vis

Snijd ca. 600 g koolvis of andere witvisfilet in stukjes. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat dit even intrekken en maak intussen een beslag van 50 g bloem, 1 dl melk en 1 ei.

Gebruik vloeibaar frituurvet. Verhit het frituurvet tot 180 graden celcius. Dep de stukjes vis droog e haal ze met een vork door het beslag. Laat het overtollige beslag er even afdruppelen en frituur de vis dan in kleine porties in 4 á 5 minuten goudkleurig en gaar.

Schep de stukjes vis uit de frituurpan en laat ze zorgvuldig op keukenpapier uitlekken. Strooi er eventueel nog wat zout over.

Bereid grote stukken vis op dezelfde manier. Zij hebben 8 á 10 minuten nodig om goudbruin en gaar te worden.