Hoe moet ik vis frituren
Bij frituren worden visfilets, moten vis of kleine vissen bruin gebakken in olie of frituurvet. Gebruik bij voorkeur vloeibaar frituurvet of olie om verantwoord te frituren.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten gefrituurde vis
- 600 g koolvis of andere witvisfilet
- Zout
- Peper
- Citroensap
- 50 g bloem
- 1 dl melk
- 1 ei
- Vloeibaar frituurvet
Materialen
- Frituurpan of gasfrituur
- Keukenpapier
Bereiden van gefrituurde vis
Snijd ca. 600 g koolvis of andere witvisfilet in stukjes. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat dit even intrekken en maak intussen een beslag van 50 g bloem, 1 dl melk en 1 ei.
Gebruik vloeibaar frituurvet. Verhit het frituurvet tot 180 graden celcius. Dep de stukjes vis droog e haal ze met een vork door het beslag. Laat het overtollige beslag er even afdruppelen en frituur de vis dan in kleine porties in 4 á 5 minuten goudkleurig en gaar.
Schep de stukjes vis uit de frituurpan en laat ze zorgvuldig op keukenpapier uitlekken. Strooi er eventueel nog wat zout over.
Bereid grote stukken vis op dezelfde manier. Zij hebben 8 á 10 minuten nodig om goudbruin en gaar te worden.
januari 30, 2012
ik wil graag weten hoe ik vis moet bakken die niet in de koekepan blijft plakken want bij mij breekt het wat doe ik dan verkeerd? ik hoor het graag van u.
mvg annita Hardoar
september 23, 2020
Je kunt gewoon nie koken annita hoarder
oktober 15, 2020
De vis blijft plakken in het frituurmanden. Hoe voorkom je dat?
januari 27, 2021
Paula, direct in het vet gooien, laten glijden. Als hij gebakken is en je haalt het mandje omhoog, blijft hij niet plakken.
maart 13, 2022
Is Diamant vloeibaar frituurvet geschikt om vis in te bakken ??