Dit heerlijke nagerecht zal al je gasten versteld doen staan. En dat terwijl het best gemakkelijk is om te maken. De stroopwafelkruimels kun je vers op de markt kopen, meestal kun je deze zelfs al als kruimels kopen. In het algemeen kost dit niet veel, maar smaakt het wel beter dan de stroopwafels uit de supermarkt. Kun je niet naar de markt gaan? Dan kun je natuurlijk altijd nog stroopwafels gebruiken die wel uit de supermarkt komen en deze zelf in stukjes breken. Je bent er zo mee klaar. Het is ook te eten als ontbijtgerecht, al wil niet iedereen dat doen, gezien de stroopwafels aan de zoete kant zijn. Hoe maak je deze gebakken appel met stroopwafel?
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten Gebakken appel met stroopwafel als nagerecht
- 4 appels die wat zurig van smaak zijn, zoals Elstar of Granny Smith
- 80 gram rozijnen
- 100 gram zure room
- 80 gram stroopwafelkruimels
- 20 gram walnoten
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel roomboter
- Suiker naar smaak
Materialen
- Koekenpan
Bereiding
Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in hele kleine blokjes. Smelt de roomboter in de koekenpan boven middelhoog vuur. Voeg daarna de appel, de kaneel, de rozijnen en de suiker toe en roerbak alles goed. Doe dit zeker voor zo’n acht minuten. Verdeel daarna de appel over de schaaltjes en voeg de zure room, de stroopwafels en de walnoten toe. Dat is alles! Eet smakelijk!
Variatietips
Met dit gericht kun je nog best wel variëren. Houd je niet van zure room? Dan kun je dit ook prima eten met yoghurt of kwark. Wil je er een gezonder gerecht van maken? Laat dan de suiker en stroopwafels weg. Je kunt eventueel behalve de appel ook nog peer meebakken. Dan heb je meer fruit. In plaats van walnoten kun je ook nog andere noten kiezen. Denk aan hazelnoten of amandelen. Het leuke is dat je zelfs nog kunt variëren met de koekjes. In plaats van stroopwafels kunnen ook stukjes kletskoek of stukjes Bastognekoeken heerlijk smaken bij dit gerecht.