Gek op Tiramisu? Probeer het dan eens zelf te maken met dit heerlijke recept! Succes gegarandeerd.

Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 120 minuten
Aantal personen: 8

Ingrediënten Tiramisu

  • 5 eierdooiers
  • 75 g suiker
  • 2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas a 250 g)
  • 1 beker slagroom (125 ml)
  • 8 eetlepels marsala (zoete Italiaanse wijn slijter)
  • 150 ml espresso of sterke zwarte koffie
  • 2 pakken lange vingers (a 175 g)
  • Cacaopoeder, om te bestrooien

Materialen

  • Vershoudfolie
  • Ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereiden Tiramisu

Klop in een kom met een garde de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los met een vork en meng dit met het eidooiermengsel. Doe de slagroom met de rest van de suiker in een andere kom en klop het mengsel stijf met een mixer. Spatel dit door het mascarponemengsel. Roer in een diep bord de marsala door de koffie. Voeg suiker naar smaak toe. Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in de koffie en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en bestrooi met cacao. Doop de resterende lange vingers één voor één kort in de koffie en leg ze op het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van het mengsel over en bestrooi met cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast opstijven. U kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken.

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Resultaat

Tiramisu