Besparen in de Keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nu tijdelijk gratis het ebook "besparen in de keuken!"





Reactie op Besparen in de Keuken

Wat leuk dat u mij dat boek heb gestuurd. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Het is erg interessant. Dit wilde ik u nog even laten weten.Verzonden vanaf Samsung-tablet

Ook het e-book Besparen in de keuken ontvangen?! Schrijf je dan hierboven even in voor de infomails en je ontvangt het e-book direct!

Hoe bereid ik zandtaart

Zandtaart

Deze taart is gemaakt van het bekende Franse zoete deeg dat zijn naam dankt aan zijn fijne en kruimelige structuur. Door het hoge suikergehalte verbrandt het snel, dus stel de tijdklok in! Lees erover in dit basisrecept.

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g witte basterdsuiker
  • Flinke mespunt zout
  • 125 g koude margarine
  • 1 eidooier
  • Vloeibare olie
  • Bakkorrels of gedroogde peulvruchten
  • Materialen

  • Kom
  • Plastic folie
  • Deegroller
  • Deegvorm
  • Bakpapier
  • Oven
  • Bereiden

    Zeef 250 g bloem in een kom en meng hier 75 g witte basterdsuiker en een flinke mespunt zout door. Verdeel hierover 125 g margarine in blokjes en snijd het deeg met 2 messen tot een kruimelig geheel. Voeg 1 eidooier toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten in die koelkast rusten.

    Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap die iets groter is dan de vorm. Vet de vorm in met vloeibare olie en bekleed de vorm met het deeg. Prik de bodem met een vork in.

    Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi hierop speciale bakkorrels of gedroogde peulvruchten als noodvulling (= blind bakken). Bak de bodem van zandtaartdeeg in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius in ca. 25 minuten gaar.

    Breng anderen op de hoogte:
    • Facebook
    • Google Bookmarks
    • Twitter
    • LinkedIn
    • RSS

    Gerelateerde berichten:

    1. Hoe bereid ik biscuitdeeg
    2. Hoe bereid ik basissaus
    3. Hoe bereid ik bavarois
    4. Hoe bereid ik soufflé
    5. Hoe bereid ik groot vlees in de oven

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>