Als het buiten warm is, wil je liever geen warme maaltijden eten. Kies daarom voor een koude pastasalade. Erg voedingsrijk en natuurlijk vooral ook heel lekker. Hoe kun je deze pastasalade maken?

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 300 gram verse makreelfilet
  • 20 gram groene pesto
  • 1 citroen
  • 300 gram slamix (veldsla/rucola, etc)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materialen

  • Pan om de pasta te koken
  • Saladekom

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer en de ui in kleine stukjes. Maak in de saladekom een dressing van de olijfolie, sap van een halve citroen, de pesto en peper en zout naar smaak.

Als de pasta is gekookt, spoel je deze af in koud water, doe deze in de saladekom en voeg de rode ui, komkommer en salademix toe. Doe ook de makreelfilet in stukken en roer alles door elkaar.

Dit is het, eet smakelijk!

Variatiemogelijkheden

Er zijn meerdere variatiemogelijkheden voor dit gerecht. Je kunt natuurlijk een andere vissoort pakken, zoals gerookte zalm of tonijn. Je zou eventueel ook voor iets anders kunnen gaan dan vis, maar houd er wel rekening mee dat de vis een flinke smaakmaker van dit gerecht is.  Ook kun je altijd andere of extra groentes toevoegen. Denk aan paprika of broccoli. Wil je liever een koolhydraatarm gerecht ervan maken? Dan kun je de pasta ook vervangen voor courgettespaghetti. Er zijn ook speciale glutenvrije pasta’s die je kunt kiezen, wanneer je graag glutenvrij wilt eten.

Gezond

Je kunt dit gerecht lekker gezond maken, met veel verse groentes erin. Zeker als je dingen toevoegt als paprika en broccoli, weet je dat je veel vitamines en mineralen binnenkrijgt

Ideaal in de zomer

In de zomer hebben we meestal geen zin om te koken, maar het is wel belangrijk om goed te eten. Daarom is deze pastasalade ook ideaal voor in de zomer.