Voor algemene hulp bij het roerbakken (wokken) kijk je op “Hoe moet ik roerbakken“, maar als toevoeging daarop vind je hier een basisrecept voor het wokken van kipfilet.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten gewokte kipfilet

  • 3 á 4 kipfilets
  • Vloeibare olie
  • Ketjap
  • Sambal
  • Citroensap
  • Bruine suiker
  • Eventueel groente
  • Eventueel kruiden

Materialen

  • Wok
  • Schuimspaan

Bereiden gewokte kipfilet

Een kipfilet weegt gemiddeld 100 á 175 g. Reken afhankelijk van de grootte daarom op 3 á 4 kipfilets. Snijd de kipfilet dwars op de draad in reepjes.

Marineer de reepjes kip in 4 eetlepels ketjap, 2 theelepels sambal, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel bruine suiker. Laat minstens 15 minuten intrekken en daarna goed uitlekken.

Verhit in een wok ca. 3 kneepjes vloeibare olie en wacht tot de grote bellen zijn verdwenen. Roerbak de reepjes kipfilet al omscheppend in ca. 3 minuten gaar. Voeg op het allerlaatste moment de rest van de marinade met een scheutje water toe en warm goed door.

Haal voor het roerbakken van groente de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de kleingesneden groente en voeg eventueel kruiden toe. Voeg daarna wat vocht toe, samen met de stukjes kip, en laat alles kort doorwarmen.