We eten in Nederland nog altijd relatief veel varkensvlees. En dat is maar goed ook, want de schijf van vijf raadt aan om elke dag voldoende vlees en bijbehorende vetten binnen te krijgen. Varkensvlees bevat van nature geen koolhydraten en is rijk aan diverse belangrijke bouwstoffen: een stuk varkensvlees zit bomvol vitamine B1, B6 en B12. Vitamine B1 zorgt voor een goede werking van het hart en het zenuwstelsel, terwijl B6 weer belangrijk is voor de weerstand en de spijsvertering. B12 is onmisbaar voor ons bloed en onze zenuwen.

Daarnaast bevat varkensvlees veel eiwitten en is het rijk aan onder andere zink, ijzer en fosfor. Reden genoeg om jezelf regelmatig te trakteren op een stuk vlees! 

Waarom je beter je aankopen bij de slager kan doen

We hebben dus maar al te graag een heerlijk stuk varkensvlees op onze borden. Maar helaas halen veel Nederlanders nog altijd hun vlees bij de supermarkt. Zonde, want je varkensvlees halen bij de slager heeft vele voordelen. Het beroep slager is namelijk echt vakmanschap.

Een slager kan je exact vertellen waar je vlees vandaan komt: niet alleen van welk deel van het dier het afkomstig is, maar ook waar het dier heeft geleefd en in welke omstandigheden dat is geweest. Daar komt bij dat veel slagerijen hun vlees kopen bij boeren die nét even anders werken dan de doorsnee boer. Dit zijn boeren die een speciaal ras verzorgen, of die hun dieren voorzien van een uniek dieet. Omdat dit natuurlijk iets meer aandacht vergt hebben deze boeren doorgaans een maximaal aantal dieren dat zij op hun boerderij houden. De dieren krijgen daardoor veel meer persoonlijke aandacht en leefruimte. Al deze factoren proef je direct terug in je vlees.

De slager is ook een adviseur

Heb je speciale wensen, of weet je niet helemaal zeker wat voor stuk varkensvlees je nodig hebt voor het recept dat je voor ogen hebt? Dan kan de slager je eveneens van dienst zijn. Ze kunnen je precies vertellen waar je op moet letten en ze kunnen je voorzien van advies over welk vlees het beste bij je wensen past. Denk bijvoorbeeld aan de grote verschillen in de hoeveelheid vet dat aan een stuk varkensvlees zit en hoe dit de malsheid en smaak van je gerecht kan beïnvloeden.

Online varkensvlees kopen? Dit zijn de voordelen!

Het grootste voordeel van online varkensvlees kopen is dat je keuze hebt uit een veel groter aanbod. Zo heb je niet alleen keuze uit verschillende soorten vlees die je niet altijd in de supermarkt kan vinden, maar ook uit vlees dat op verschillende manieren gemarineerd is.

Daarnaast wordt varkensvlees dat je online hebt besteld aan de deur bezorgt. Er wordt er rekening gehouden met de levertijd en wordt het vlees perfect koel gehouden, zodat je vlees zo vers mogelijk blijft.

En tot slot: de mogelijkheid om in bulk te bestellen. Ineens onverwacht een barbecue organiseren voor vrienden en familie? Dan loop je de kans dat de supermarkt of reguliere slager niet genoeg vlees heeft om je van je wensen te voorzien. Online varkensvlees kopen is dan de oplossing: die kunnen je bestelling geheel op maat verzorgen, zodat je nooit zonder je favoriete stuk vlees zit. En dat zonder ook maar het huis uit te gaan!

Je varkensvlees kopen doe je dus voortaan online

Voldoende reden dus om je varkensvlees voortaan online te bestellen. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke rollade om feestelijk mee uit te pakken, of een heerlijk gemarineerd BBQ pakket nodig hebt in hartje zomer: online varkensvlees kopen betekent dat je ten alle tijde toegang hebt tot een uitgebreid aanbod aan vlees van je favoriete slager, en dat direct tot aan de keuken bezorgt. Verser kan haast niet!