Soep eten is goed voor je, en steeds meer mensen ontdekken dat het heel gemakkelijk is om zelf soep te maken. Deze bloemkoolsoep kun je al binnen een kwartier op tafel zetten. Heerlijk voor de lunch, maar ook als voorgerecht of zelfs hoofdgerecht bij de avondmaaltijd. Door de vele variatiemogelijkheden, kun je er altijd een lekkere soep van maken. Hoe maak je deze heerlijke bloemkoolsoep?

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Wachttijd: 10 – 15 minuten

Ingrediënten bloemkoolsoep

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Bouillonblokje  (groente)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels Kerriepoeder
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 theelepel salie
  • Peper en zout naar smaak

Materialen

  • Soeppan met deksel
  • Staafmixer of blender

Bereiding

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Snijd de bloemkool in grove stukken. Doe de olijfolie in de soeppan en voeg de ui en het knoflook toe. Doe er ook meteen de kerriepoeder bij. Bak dit voor twee tot drie minuten en voeg nu ook de bloemkool toe aan het geheel. Bak een paar minuten mee.

Doe koud water bij de bloemkool, net zo veel tot deze net onder water staat. Voeg de overige kruiden en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook met deksel erop, en zet vervolgens het vuur lager. Nu laat je de soep net zo lang pruttelen tot de bloemkool goed gaar is. Doorgaans is tien tot vijftien minuten meer dan genoeg.

Als de bloemkool gaar is, zet je het vuur uit en pak je de staafmixer of doe je de inhoud in de blender. Pureer alles goed, tot je een vloeibare soep hebt, zonder stukjes erin. Laat alles nog even kort doorkoken, proef en voeg naar smaak extra zout en peper toe. Nu kun je de soep serveren. Doe dit eventueel in combinatie met wat brood.

Variatietips

Erg lekker is om na het pureren nog een beetje gesneden prei toe te voegen. In dit stadium kun je ook vermicelli toevoegen aan de soep. Dit moet je dan een paar minuten in de soep laten. Volg de instructies hierover die op de verpakking staan.

Wanneer je de soep een andere smaak wilt geven, kun je ook ander kruiden toevoegen. Hier is veel variatie in mogelijk en soms kan het juist een bijzondere smaaksensatie geven als je de kruiden aanpast. Andere kruiden die goed werken zijn bijvoorbeeld oregano en tijm. Met cayennepeper kun je de soep meer pit geven.

Eet smakelijk!