Kruiden en specerijen staan ​​op de voorgrond van onze geschiedenis. Deze zijn al eeuwenlang geïntegreerd in onze rijke cultuur en traditie. Er zijn veel kruiden en specerijen die krachtige plantaardige stoffen bevatten die kunnen genezen, pijn kunnen verlichten, verschillende ziekten zoals de ziekte van Alzheimer kunnen voorkomen en zelfs kanker, hartaandoeningen en andere veel voorkomende en kritieke ziekten kunnen bestrijden. Verse kruiden voegen niet alleen smaak toe zonder calorieën, ze kunnen ook gezondheidsvoordelen bieden als genezend voedsel. Daarnaast zijn er uiteraard ook noten die tevens gezondheidsvoordelen opleveren. Noten bevatten bijvoorbeeld: vitamine E, vezels, verbeterd de gezondheid van het slijmvlies van jouw bloedvaten.

Rozemarijn voor hartgezondheid

Rozemarijn is een kruid dat kan helpen schade aan bloedvaten te voorkomen en kan helpen bij de cardiovasculaire gezondheid. Het actieve ingrediënt van rozemarijn kan tevens de verspreiding van kanker voorkomen. Rozemarijn is een kruid met een zeer sterke smaak en past uitstekend bij hartige gerechten, zoals vlees en aardappelen.

Peterselie voor hypertensie

Peterselie voor hypertensie

Peterselie bevat veel antioxidanten, vitamine A en C. Er is ook aangetoond dat het hart-gezonde effecten heeft, doordat het een hoge bloeddruk verlaagt. Een snelle manier om dit genezende kruid in jouw dieet te stoppen, is als een fijngesneden garnering, maar het kan ook een hoofdrol spelen en een geweldige smaak toevoegen aan diverse gerechten.

Bieslook voor kankerbescherming

Die smakelijke groene garnering op je gepofte aardappel is rijk aan vitamine A en C, bekend om hun antioxiderende werking. Van het genezende kruid is ook aangetoond dat het het risico op maagkanker vermindert. Bieslook over salades en pasta strooien is heerlijk, maar koken met bieslook is net zo lekker.

Kaneel voor stabiele bloedsuikerspiegel

Kaneeltakje lijkt een aantal antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. Dit genezende voedsel kan ook helpen bij het behandelen van gastro-intestinale stoornissen, waaronder diarree en indigestie. Kaneel lijkt ook antioxiderende effecten te hebben. Kaneel is een buitengewoon smakelijke specerij. Het is verkrijgbaar in elke supermarkt over de hele wereld. Het wordt al duizenden jaren geroemd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Kaneel wordt gemaakt van de binnenste schors van bomen en staat sinds het oude Egypte bekend om zijn gezondheidsvoordelen.

Nootmuskaat

Van nootmuskaat is bekend dat het de gezondheid op verschillende manieren beïnvloedt vanwege de voedingswaarde van vitamines, mineralen en organische verbindingen die verband houden met de etherische oliën. Deze gunstige componenten zijn onder meer voedingsvezels, mangaan, thiamine, vitamine B6, foliumzuur, magnesium, koper en macelignan. Kruiden kopen kun je in supermarkten of in biologische winkels.