Om te braden, te grillen of te smoren. De hele familie zal naar deze kippenpoten vliegen. Altijd geslaagd met behulp van onderstaand basisrecept.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten kippenbouten 

  • Kippenbouten
  • Vloeibare olie
  • Zout
  • Peper
  • Eventueel paprika
  • Eventueel cayennepeper

Materialen

  • Ovengrill
  • Braadslede
  • Satéprikker

Bereiden kippenbouten 

Kippenbouten zijn heel geschikt om te grillen omdat het vlees (in tegenstelling tot filet) niet snel uitdroogt. Verwarm de grill van de oven voor. Snijd eventueel zichtbaar vet van de bouten weg.

Kruid 2 kneepjes vloeibare olie met zout en peper of bijvoorbeeld paprika, cayennepeper, enzovoort. Bestrijk hiermee de kippenbouten.

Leg de kippenbouten met de bolle kant naar beneden op een rooster boven een braadslede (voor het uitlekkende vet). Gril de kippenbouten ongeveer 20 á 25 minuten, keer ze dan en gril de andere kant.

Gril de kippenbouten tot het vel goudbruin en krokant is, in ca. 45 minuten afhankelijk van de dikte. Controleer of de kip gaar is door een satéprikker in het dikste stuk van de bout te prikken. Het vocht dat eruit komt moet helder zijn.