Om te braden, te grillen of te smoren. De hele familie zal naar deze kippenpoten vliegen. Altijd geslaagd met behulp van onderstaand basisrecept.
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten kippenbouten
- Kippenbouten
- Vloeibare olie
- Zout
- Peper
- Eventueel paprika
- Eventueel cayennepeper
Materialen
- Ovengrill
- Braadslede
- Satéprikker
Bereiden kippenbouten
Kippenbouten zijn heel geschikt om te grillen omdat het vlees (in tegenstelling tot filet) niet snel uitdroogt. Verwarm de grill van de oven voor. Snijd eventueel zichtbaar vet van de bouten weg.
Kruid 2 kneepjes vloeibare olie met zout en peper of bijvoorbeeld paprika, cayennepeper, enzovoort. Bestrijk hiermee de kippenbouten.
Leg de kippenbouten met de bolle kant naar beneden op een rooster boven een braadslede (voor het uitlekkende vet). Gril de kippenbouten ongeveer 20 á 25 minuten, keer ze dan en gril de andere kant.
Gril de kippenbouten tot het vel goudbruin en krokant is, in ca. 45 minuten afhankelijk van de dikte. Controleer of de kip gaar is door een satéprikker in het dikste stuk van de bout te prikken. Het vocht dat eruit komt moet helder zijn.
september 14, 2010
Er staat niet bij op welke stand/graden de oven/grill moet staan d.w.z.
december 11, 2011
zal wel gewoon 180 zijn bijna altijd voor vlees in de oven
maart 4, 2013
ik vind het heerlijk het gerecht
februari 11, 2017
125 graden en dan een uurtje is veel lekkerder en sappiger, gebruikt iets minder strooml stroom