Steeds meer mensen kiezen voor de Paleo-levensstijl. Als jij ook Paleo wilt eten – of wanneer je gewoon eens een lekker recept zoekt – dan kunnen deze gehaktballetjes heel smakelijk zijn. Ze kunnen gegeten worden bij een stamppot, of bijvoorbeeld door de spaghetti. Hoe maak je ze?
- Aantal gehaktballetjes: 24
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Ingrediënten Paleo-vriendelijke gehaktballen
- 150 gram amandelbloem
- 100 ml kippenbouillon
- 1 kilo half-om-half gehakt
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 eieren
- Paar blaadjes verse peterselie
- 2 theelepels Gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak\
Materialen
- Bakplaat met bakpapier
- Kom om te mixen
- Koekenpan
- Optioneel: IJslepel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Pak een grote mixkom en doe hier de amandelbloem en de kippenbouillon in. Roer alles goed aan de kant en zet daarna aan de kant.
Doe de olijfolie in de koekenpan en verhit dit boven het vuur. Na ongeveer een minuut voeg je ook de ui en knoflook toe. Naar smaak kun je nog wat zout en peper erbij doen. Bak alles goed en zet vervolgens het vuur weer uit.
Doe nu het gehakt, de uienmix, de Italiaanse kruiden en eieren in de mixkom en roer alles goed door elkaar. Doe dit bij voorkeur met je handen, dus zorg dat je die goed hebt schoongemaakt. Zorg ervoor dat de mix echt goed door elkaar is.
Nu ga je kleine gehaktballetjes maken. Je zou hiervoor eventueel een ijslepel voor kunnen gebruiken. Door met de ijslepel telkens wat te pakken, weet je dat je elke keer dezelfde hoeveelheid van het gehaktmengsel te pakken hebt. Heb je geen ijslepel? Pak dan met je handen iets. Rol stevige gehaktballetjes en plaats ze op de bakplaat.
Zet de bakplaat nu in de oven en laat de gehaktballetjes 25 minuten bakken. Halverwege kun ze je een keertje omdraaien.
Serveertips
Erg lekker om te combineren met bijvoorbeeld courgettepasta en een favoriete saus. Je kunt ze ook eten bij een stamppot of een gerecht met groente. Je kunt er lekker veel kanten mee op. Je kunt ze natuurlijk ook zo serveren, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag. Lekker met wat mosterd.
Variatietips
Maak de gehaktballetjes wat pittiger door sambal toe te voegen. Je zou hetzelfde gerecht ook kunnen maken met kippengehakt of vegetarisch gehakt. Lekker voor de afwisseling
Eet smakelijk!