Voor de koffie enthousiasteling die van een beetje gemak in zijn leven houdt is er een perfecte oplossing: ESE pads. ESE staat voor ‘easy serving espresso’ en gemakkelijker hadden ze het niet kunnen maken. We vertellen je graag meer over de voordelen en mogelijkheden van deze pads.

Voordelen van ESE

Al het werk is al voor je gedaan wanneer je kiest voor ESE pads. Zo hoef je zelf alleen nog maar de machine aan te zetten, een koffiepad te kiezen en deze in de machine te laden voordat je op de koffie knop drukt. Je hoeft dus niet meer zelf de koffie af te meten, geen zorgen meer te maken over maalgraad en je hoeft je ook niet meer druk te maken over de druk op de koffie. Deze druk is constant waardoor je steeds dezelfde espresso zet.

Doordat deze pads zo gemakkelijk in gebruik zijn is het ook de ideale oplossing voor horeca gelegenheden, of wanneer je thuis veel visite over de vloer krijgt. Ook maakt dit het mogelijk om voor elke espresso een andere koffiemelange te kiezen. Normaliter werk je je eerst door een pak koffiebonen heen voordat de volgende aangebroken wordt om te voorkomen dat de bonen zijn versheid verliezen.

ESE pads vs Senseo

Espresso

Wanneer je thuis een reguliere espressomachine hebt staan bestaat de kans dat deze gebruik kan maken van deze ESE pads. De pads zijn een beetje te vergelijken met die voor een Senseo machine, echter zijn de ESE pads echt duidelijk bedoeld voor een goede espresso van hoge kwaliteit. Een ESE machine heeft namelijk een veel hogere pompdruk waardoor het mogelijk is om de koffiepad te verwerken tot een heerlijke espresso met een crema laagje. ESE pads en Senseo pads zijn dus helaas niet met elkaar te verwisselen.

Heerlijk experimenteren met koffiesiropen

We zullen je niet veroordelen als je ook eens wat anders wilt dan een goede espresso. Sterker nog, wij zijn zelf een groot fan van het experimenteren met alle koffierecepten die er te vinden zijn. Zo kun je een heerlijke latte zetten met de meest bijzondere smaakprofielen dankzij het brede assortiment koffiesiropen van Monin. Hierbij kun je denken aan hazelnoot siroop en vanille siroop, maar ook aan de meer exotische smaken zoals chocolate cookie of gingerbread.

Als je op zoek bent naar inspiratie en recepten voor heerlijke koffie raden we je aan om eens door onze andere recepten te neuzen!