De spaghetti Carbonara: een populair gerecht in Italië. Dit unieke spaghettigerecht wordt vaak op een verkeerde manier gemaakt. Zo krijg je in veel restaurants een spaghetti carbonara met room geserveerd, terwijl de klassieke spaghetti carbonara zonder room gemaakt wordt. Hoe maak je nu een klassieke spaghetti carbonara? Wij hebben het recept voor een spaghetti carbonara origineel! Bon apetito!

Historie

De spaghetti Carbonara werd bedacht in Rome en wel in de wijk Lazio. Het Italiaanse gerecht was vooral populair onder houtskoolbranders, vandaar de naam Carbonara (houtskoolbranders). Inmiddels is het gerecht wereldwijd razendpopulair. Een klassieke spaghetti carbonara maak je met rauwe eieren, parmezaanse kaas én pancetta. Hieronder het recept!

De ingrediënten

Voor vier personen heb je onderstaande ingrediënten nodig:

– 400 gram spaghetti

– 100 gram Parmezaanse kaas

– 250 gram Pancetta*

– 4 eierooiers

– Peper, zout en olijfolie

– 1 teen knoflook

*Wanneer je geen pancetta kunt vinden, kun je ook spekblokjes gebruiken.

spaghetti

Lees ook: Pittige pasta met citroen en rucola!

De bereiding

Alle ingrediënten in huis? Dan kan het feest beginnen. De bereiding van spaghetti Carbonara neemt ongeveer een half uurtje in beslag en is niet moeilijk. Volg onderstaand recept voor een klassieke spaghetti Carbonara zoals die in Italië geserveerd wordt!

Stap 1: Kook de spaghetti ‘al dente’ (bewaar een kopje kookwater).

Stap 2: Ontdoe de pancetta van de huid en snijd het vlees in blokjes.

Stap 3: Vet nu een braadpan in met de huid van de pancetta. Zo geef je de pan extra smaak mee.

Stap 4: Meng nu in een schaaltje de eierdooiers en de helft (50 gram) van de Parmezaanse kaas.

Stap 5: Verwarm nu de braadpan en voeg de blokjes pancetta en de knoflook teen toe’

Stap 6: Bak de pancetta voor 15 minuten en haal de knoflook uit de pan.

Stap 7: Voeg nu de spaghetti toe aan de braadpan en roer goed door elkaar.

Stap 8: Doe nu het vuur uit en voeg het eimengsel toe.

Stap 9: Roer het geheel goed door elkaar en voeg een beetje kookwater toe om de saus dunner te maken.

Stap 10: Serveer met de Parmezaanse kaas en peper.

Eetsmakelijk!