Pitabroodjes zijn erg lekker, en gemakkelijk klaar te maken. Je kunt ze met van alles vullen. Deze keer met gekruide kip en kikkererwten. De kikkererwten rooster je in de oven om ze een heerlijke smaak te geven.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten Pitabroodjes kikkererwten en gekruide kip
- 8 pitabroodjes
- 400 gram kippendij
- 1 pot kikkererwten
- 2 rode uien
- 1 tl cayennepeper
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- IJsbergsla
- Yoghurt naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Materialen
- Bakplaat met bakpapier
- Koekenpan of wok
- Saladekom
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg ervoor dat je de kikkererwten goed uitlekt, zodat er amper vocht meer aan zit. Verdeel met de helt van de zonnebloemolie, voeg de cayennepeper toe en mix alles goed. Verdeel de kikkererwten nu over de bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor 10 tot 15 minuten.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de kip in kleine stukjes. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of koekenpan en voeg de ui, knoflook, het paprikapoeder, het kerriepoeder en het karwijzaad toe. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Bak alles voor ongeveer twee minuten en voeg dan de kip toe en roerbak tot de kip gaar is.
Was en snijd de ijsbergsla en doe deze in een saladekom zonder dressing of olie.
Als de kikkererwten klaar zijn meng je deze met de kip. Pak de pitabroodjes erbij en vul deze met wat ijsbergsla, het mengsel van kikkererwten en kip en yoghurt naar smaak. Iedereen kan zelf zijn of haar pitabroodje vullen. Dit maakt het ook meteen een gezellige maaltijd.
Variatietips
Behalve ijsbergsalade, kun je natuurlijk nog meer serveren voor in je pitabroodje. Zo kan verse tomaat of komkommer ook prima bij het gerecht smaken. Een andere optie is om dunne reepjes rauwe paprika aan het gerecht toe te voegen. Tijdens het roosteren van de kikkererwten zou je ook nog andere groente kunnen toevoegen. Denk aan stukjes wortel, kidneybonen of paprika. Courgette is ook altijd een prima optie. Sommige mensen kiezen ervoor om een salade los bij dit gerecht toe te voegen. Deze zou je op basis van ijsbergsla kunnen maken, maar iets anders, zoals rucola of veldsla kan ook prima werken. In dit geval laat je de sla weg uit het broodje, maar heb je dus een aparte salade.