Fluffy pannenkoeken zijn heerlijk en je kids zullen er ongetwijfeld gek op zijn. Toch kan het lastig zijn om een perfect beslag te maken. Vanaf nu hoef je in ieder geval niet meer te googelen voor een goed recept, Jamie Oliver heeft al het zware werk al voor je gedaan. Volg het fluffy pannenkoeken recept en je hebt nooit meer last van smakeloze pannenkoeken. Of last van beslag wat veel te dun of juist weer veel te dik is.

Heerlijk luchtige pannenkoeken

Onderstaand recept is ideaal om heerlijk luchtige pannenkoeken te maken die eigenlijk niet kunnen mislukken. De Amerikanen noemen het een fluffy pancakes recept, maar het komt gewoon neer op pannenkoeken die heerlijk luchtig zijn en waarbij iedereen zich af gaat vragen of er nog meer is. Probeer lekker te variëren door ze te beleggen met spek bijvoorbeeld of kies voor een wat zwaardere variant met gesnipperde uitjes en geraspte kaas.

fluffy-pancakes 2

Lees ook: Overheerlijk recept voor bananenpannenkoeken!

Het recept voor fluffy pannenkoeken

Wat je nodig zult hebben:

  • 3 grote scharreleieren
  • 115 g bloem
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 140 ml melk
  • Klein beetje zout

Zo maak je perfecte fluffy pannenkoeken

  • De eieren: Scheid het eiwit en de dooiers en doe beiden in afzonderlijke kommen.
  • Voeg bloem, bakpoeder en melk toe aan de eierdooiers en meng het tot het glad dik beslag.
  • Voeg het zout en het eiwit toe en mix het geheel tot je een mooi, egaal beslag hebt gekregen.
  • Verhit een pan op een middelhoog vuur. Giet wat van je beslag in de pan en bak beide kanten gedurende enkele minuten, totdat de pannenkoek goudbruin en stevig wordt.
  • Serveer de pannenkoeken met poedersuiker, jam of elk ander beleg naar keuze

Tip: Zorg ervoor dat het beslag niet te dik wordt en schenk eerst een klein beetje beslag in de pan. Op die manier kun je zelf inschatten of het te dik is of juist niet. Een goed beslag kun je eenvoudig in de pan uit laten lopen door de pan schuin te houden zodat de bodem goed bedekt raakt.

Variëren mag altijd!

Uiteraard kun je volstaan met de basis pannenkoeken. Veel leuker wordt het als je durft te experimenteren.

Variatie 1:

Voeg tijdens het bakken, nog voor je de pannenkoek omdraait, geraspte kaas toe. Verdeel dit over een helft en sla de pannenkoek dubbel. Op die manier smelt de kaas en krijg je een heerlijke kaaspannenkoek. Voeg eventueel wat paprikapoeder toe voor extra smaak. Laat de pannenkoek op een laag vuur gaar worden.

Variatie 2:

Spekpannenkoeken zijn heerlijk! Voor het beste resultaat laat je het spek meebakken. Zorg ervoor dat je de lapjes spek toevoegt als het beslag nog zacht is zodat je het een beetje kunt bedekken met beslag. In de onderzijde mooi goudbruin, draai de pannenkoek om. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Wat vind jij de lekkerste pannenkoeken? Laat het ons weten in de comments hieronder!