Risotto is een typisch Italiaans gerecht met rijst die langzaam in vocht gaart. De rijst is vrij plakkerig, dat is precies de bedoeling. Dit gerecht lijkt wat minder Italiaans, vanwege de doperwten, tuinbonen en bacon. Het is dus een Italiaans gerecht met een Twist. Hoe kun je het maken? Het is goed om te weten dat het niet heel moeilijk is. Wel is het belangrijk dat je er de hele tijd bij staat en blijft roeren. Hoe maak je deze Italiaanse Risotto met doperwten en bacon?

  • Aantal personen: 6
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten Risotto met doperwten en bacon

  • 300 gram risottorijst
  • 500 gram tuinbonen uit de diepvries
  • 500 gram doperwten uit de diepvries
  • 80 gram bacon
  • 1 grote ui
  • 1,8 liter kippenbouillon
  • 100 gram Parmezaanse rijst
  • 150 gram boter
  • Zout en peper naar smaak

Materialen

  • Pa

Snipper de ui en snijd de bacon in kleine stukjes. Smelt de helft van de boter in de pan en zet op laag vuur. Voeg de bacon toe. Bak dit een paar minuten en voeg daarna de rijst op. Bak de rijst op zo’n manier dat alles goed bedekt wordt met boter. Voeg ook de tuinbonen en doperwten toe. Nu doe je een beetje kippenbouillon en wacht tot het grootste gedeelte van het vocht weg is. Daarna doe je nog een beetje kippenbouillon erin. Doe dit net zo lang tot de rijst gaar is. Het is prima als de rijst nog een beetje plakkerig is. Voeg aan het einde de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe. Serveer direct hierna.

Variatietips

Wanneer je nog wat meer smaak wilt toevoegen aan je risotto, kun je ook een scheutje witte wijn toevoegen aan het begin. Qua garnering kun je eventueel wat peterselie op het gerecht leggen. Je zou er ook wat amandelsnippers overheen kunnen doen.

Wil je graag andere groente? Dan kun je de doperwten en tuinbonen ook vervangen voor broccoli of courgette.

Wil je liever vegetarisch? Dan kun je de bacon weglaten en kiezen voor groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Erbij

Het is altijd lekker om een lekkere salade bij de risotto te eten. Kies bijvoorbeeld voor een Italiaanse salade. Verder hoef je er niet veel bij te nemen, want risotto is van zichzelf al machtig genoeg en het vult dus erg snel.